top of page

Sneeuw - de leukste activiteiten

Bijgewerkt op: 15 sep. 2023

Sneeuwballen gevecht, sleetje rijden en een sneeuwpop maken. Superleuk om te doen en ik zou het allemaal ook zeker niet laten. Maar... er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te doen in de sneeuw. Voor deze week met on-Nederlands winterweer verzamelde ik de leukste ideeën. Sommigen voerden wij al eens uit, andere gaan we deze week uitproberen. Laat je het ons weten als je geïnspireerd raakt en jij dat ook doet?Maak een sneeuwengel


Dit is het allerleukste als je de eerste bent in verse sneeuw. Dus sta je vroeg op en ligt er een vers laagje sneeuw? Trek snel je sneeuwbroek en -jas aan, ga languit in de sneeuw liggen en beweeg je armen en benen als een trekpop op en neer. Wat achterblijft is een engel. Zo tover je een glimlach op de gezichten van degenen die na jou wakker worden.


Bouw een iglo of sneeuwfort

Lekker bouwen met sneeuw. Trek de tas met strandemmertjes, schepjes en harkjes uit de berging en ga lekker aan de slag. Een sneeuwkasteel, fort of zelfs een heuse iglo? Met een paar opbergbakjes uit de keuken maak je mooie vierkante blokken om te stapelen. Al moet je met de poedersneeuw die is gevallen wel een beetje beter je best doen. Flink aandrukken en het even de tijd geven helpt een hoop. Pak voor het serieuzere werk een sneeuwschep uit de schuur en je schuift de basis voor een muurtje zo bij elkaar!


IJshangers maken

Ga op zoek in de keukenkastjes naar een paar mooie muffin of andere bakvormpjes. Leg er mooie (droog)bloemetjes, besjes en/of blaadjes in een giet er water overheen. Vergeet er niet een touwtje in te leggen en laat het bevriezen. Hang ze buiten voor het raam of op een ander plekje waar je ze goed ziet. Duurt zolang het vriest, wat ik zelf met dozen vol knutsels best eens een voordeel vind!


Brouw een Sneeuw Puppy

Eigenlijk gewoon je zelfgemaakte Slush Puppy, maar dan met sneeuw en een scheut limo. Niet echt een aanrader om mee op te warmen, maar wel superleuk. Alle credits gaan naar mijn nichtje voor dit leuke idee! Belangrijk natuurlijk om sneeuw te gebruiken die zo vers en fris mogelijk is. Wij schepten hem zo vanaf het volgesneeuwde fietskinderzitje in een mooi glas. Kies je favoriete smaak limonade, even roeren en....drink smakelijk!


IJsbellen blazen

In de zomer vinden wij het super om met onze megabellenblaas zo groot mogelijke bellen te maken en er vervolgens achteraan te rennen. Maar.... sinds de zomer wachten we ook al op de kans om het eindelijk eens te proberen als het vriest en onze bellen hopelijk te laten bevriezen. Dit gaan we deze vorstperiode dan ook zeker uittesten. Nog even stevig sop brouwen voor de bellen en... wachten op een beetje windstiller weer!


Op blote voeten....

Je kunt je natuurlijk helemaal inpakken met sneeuwpak, muts, wanten en snowboots. Maar durf jij het aan om de tuin rond te lopen op blote voeten? Ik zag al wat dappere voeten voorbij komen op social media en kreeg direct zin om de uitdaging aan te gaan. Weer eens een hele andere manier om het winterse weer te beleven!


Sneeuwlantaarn maken

Nog nooit gehoord van een sneeuwlantaarn? Dit is een holle kegel gemaakt van sneeuwballen waarin je een lichtje plaatst. Dat kan een kaars zijn, maar ook een lampje. In de Scandinavische landen is dit een kersttraditie en in de decembermaanden zag ik hier dan ook de mooiste plaatjes van voorbij komen. Nu we hier eindelijk sneeuw hebben, ga ik deze week zeker een poging wagen. Kan je je er nog steeds niets bij voorstellen? Google eens ‘snow lantern’, dan krijg je zelf vast ook zin om het te proberen.

37 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page