top of page

Ons lijstje voor een frisse neus

Bijgewerkt op: 28 dec. 2020

Ergens op de dag lekker naar buiten! Het lukt ons vaker wel dan niet, maar zeker in de winter hangt het mede af van een goed plan. Met de kerstvakantie en daaropvolgend door de lockdown nog (minstens) twee weken thuis met de kinderen heb ik me vast voorgenomen om iedere dag, weer of geen weer, iets buiten te ondernemen. Niet eens als hardcore buitenmens, maar bovenal om het thuis een beetje gezellig te houden!


Om het onszelf wat makkelijker te maken, maakten we een lijstje van activiteiten die we de komende weken willen gaan ondernemen. Hier onder kun je lezen wat er (tot nu toe) op staat. Heb je leuke aanvullingen? Wij horen ze graag , want er staat natuurlijk nooit teveel op ons buitenlijstje. En hopelijk kunnen we elkaar over en weer inspireren!


1 Nieuwe speeltuinen ontdekken

De leukste speeltuinen in de buurt die kennen we natuurlijk wel. Toch zijn er ook op zo'n 15 minuten rijden nog best een paar grote natuurspeeltuinen die we nog niet kennen. We willen in ieder geval 2 nieuwe speeltuinen gaan ontdekken.


2 Vuurtje stoken en broodjes bakken

Een klein feestje rond een vuurtje in de tuin. Marshmallows en broodjes op een stok zijn natuurlijk altijd leuk, maar we gaan eens kijken wat we aan ons repetoire toe kunnen voegen!


3 Winterduik + warme choco

Vorig jaar deden we op 1 januari een nieuwjaarduik in de Zaan. Door corona zal dat in ieder geval niet een groepsgebeuren worden. Dus...heb ik 'm omgedoopt tot winterduik en kunnen we dit gewoon uitvoeren zodra we genoeg moed verzameld hebben. Ik moet wel zeggen dat ik nog niet echt medestanders voor het duik gedeelte heb, maar ik neem aan dat de rest meedoet met aanmoediging én natuurlijk de warme choco!


4 Speurtocht

Een leuke speurtocht uitzetten hier in de buurt en... als het goed is kan jij die binnenkort ook doen! Ik houd je op de hoogte!


5 Buitenkunst bezoeken

Naar een plek met leuke kunstwerken in de buitenlucht. In de zomer bezochten we juist verschillende buitenmusea, maar nu alle musea dicht zijn kunnen we op deze manier toch nog een beetje cultuur in ons lijstje mixen. Lijkt je dit ook leuk, kijk eens op www.roadtripsmetkids.com voor inspiratie.


6 Op zoek naar wild

Meer specifiek, in de duinen op zoek naar herten. Dat is al best weer een tijdje geleden, dus daar zijn ze hier vast wel voor te porren!


7 Strandjutten & van een duin rennen

Met kerst waren we op het strand, maar zonder emmertjes. Met al die schatten die voor het oprapen liggen echt reden om heel snel nog eens beter voorbereid terug te komen. We gaan wel voor een dag met wat minder wind, zodat de emmertjes niet wegwaaien! Dat je dan ook zin heb om direct van een duin te rennen spreekt natuurlijk voor zich!


8 Een challenge...

Met z'n allen een uitdaging aangaan...Hier wordt nog over nagedacht... Misschien het hoogste duin van Nederland beklimmen? Of......suggesties?


9 Op lichtjesjacht

De perfecte activiteit als het aan het eind van middag al donker is en je toch nog even naar buiten wilt. Gewoon langs de tuinen en ramen in de buurt op zoek naar de mooiste/meest hysterische versieringen is succes verzekerd. Maar om het nog leuker te maken, maakten we er een winterbingo van. Op zoek naar sneeuwpoppen, kerstmannen en gekleurde knipperlichjes. Klik hier om de winterbingo in je inbox te ontvangen!


10 Mega bubbels blazen

In de zomer bliezen we meerdere keren megabubbles met een setje van Bubblelab. Al weer een tijdje geleden, maar van achter bubbels aanrennen blijf je heerlijk warm dus dat gaan we doen. Bevroren bubbles zijn naar ik heb begrepen ook heel leuk, maar ja, daarvoor zijn we helaas afhankelijk van het weer.


11 Knapsack avontuur

Op zoek naar de lelijkste steen, het mooiste blad, de gekste tak of bijzonderste schelp en ga er thuis mee aan de slag om er een mooie creatie van te maken. Kijk eens op knapsackavonturen.nl voor inspiratie of om het boek te bestellen.


12 Tuin omtoveren tot vogelsnackbar

Oke, het maken is misschien deels een binnenactiviteit, maar aangezien onze pindakaas vogelsnacks best populair waren bij de koolmezen, pimpelmezen en roodborsten hier, lijkt het me leuk om te kijken welke andere vogels we nog naar ons postzegeltuintje kunnen lokken!


13 Geocachen

Dit is hier altijd een succes. Een speurtocht, maar dan net anders. Ken je het nog niet? Je gaat via coordinaten op zoek naar een cache die ergens verstopt ligt. Via de app 'Geocaching' is heel gemakkelijk te zien waar ze te vinden zijn. Misschien liggen er zelfs in je eigen straat wel schatten verstopt, zonder dat je er erg in hebt. Meer informatie kan je ook vinden via www.geocaching.nl

Voor de komende weken ga ik weer eens op zoek naar een route waar meerdere geocaches na elkaar gezocht kunnen worden, zodat we er echt een uitje van kunnen maken!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page